+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

Mitä eroa on nikkelipohjaisten seosmateriaalien ja ruostumattoman teräksen välillä?

AIKA: 2021-07-31 HITS: 20

16-1

Mitä eroa on nikkelipohjaisten seosmateriaalien ja ruostumattoman teräksen välillä?


1. Eri määritelmät

Nikkelipohjainen seos on erikoislaatuinen ruostumaton teräs, eräänlainen runsasseosteinen ruostumaton teräs, joka sisältää runsaasti nikkeliä, runsaasti kromia ja runsaasti molybdeeniä.

Ruostumaton teräs on lyhenne sanoista ruostumaton ja haponkestävä teräs. Teräksiä, jotka kestävät heikkoja syövyttäviä aineita, kuten ilmaa, höyryä ja vettä tai jotka kestävät ruostetta, kutsutaan ruostumattomiksi teräksiksi.

2. Korkea suorituskyky

Nikkelipohjaisilla metalliseoksilla on erittäin hyvä paikallinen korroosionkestävyys. Niillä on hyvä pistekorroosionkestävyys ja hyvä jännityskorroosionkestävyys merivedessä, ilmatäytteissä, rakoissa ja hitaissa eroosioolosuhteissa. Se on nikkelipohjaisten metalliseosten ja titaaniseosten korvike. Materiaali. Samalla sillä on parempi korkean lämpötilan tai korroosionkestävyys. Ja ruostumaton teräs on melkein tässä suhteessa.

3. Eri luokitus

Nikkelipohjaisten metalliseosten faasirakenne on vakaa austeniittinen metallurginen rakenne.

Ruostumaton teräs jaetaan usein martensiittiseen teräkseen, ferriittiseen teräkseen, austeniittiseen teräkseen, austeniittis-ferriittiseen (duplex) ruostumattomaan teräkseen ja sadekarkaisuun ruostumattomaan teräkseen organisaation tilan mukaan.

Laajennetut tiedot

Tarkkuuslejeeringit, mukaan lukien nikkelipohjaiset pehmeät magneettiset seokset, nikkelipohjaiset tarkkuusvastuksen seokset ja nikkelipohjaiset sähkölämmitysseokset. Yleisimmin käytetty pehmeä magneettiseos on Permalloy, jossa on noin 80 % nikkeliä. Sen maksimiläpäisevyys ja alkuläpäisevyys ovat korkeat ja koersitiivisuus on alhainen. Se on tärkeä ydinmateriaali elektroniikkateollisuudessa.

Nikkelipohjaisten tarkkuuskestävien metalliseosten tärkeimmät seosaineet ovat kromi, alumiini ja kupari. Tällä seoksella on korkea resistiivisyys, alhainen lämpötilavastus ja hyvä korroosionkestävyys, ja sitä käytetään vastusten valmistukseen. Nikkelipohjainen sähkölämmitysseos on nikkeliseos, jossa on 20 % kromia, jolla on hyvä hapettumisenkestävyys ja korroosionkestävyys ja jota voidaan käyttää pitkään lämpötilassa 1000-1100 ℃.