+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

Mikä Inconel on? Mitkä ovat Inconelin ominaisuudet?

AIKA: 2021-07-31 HITS: 14

Inconel on nikkeli-, rauta- ja kobolttipohjainen metalliseos, joka on kehitetty sovelluksiin, joissa 2113 vaatii erinomaisia ​​mekaanisia ja kemiallisia ominaisuuksia korkeissa lämpötiloissa. Inconel 718 on 5261 saostuskovettuva nikkeli-kromiseos; Inconel 600:n korkea nikkelipitoisuus tekee seoksesta erittäin vahvan kloridijännityshalkeilukorroosion 4102 ja 1653 kestävyyden, ja se voi säilyttää korkean korroosionkestävyyden pelkistetyssä tilassa. Ja sillä on myös vahva korroosionkestävyys emäksisessä liuoksessa; Inconel X-750 -seos on pääasiassa nikkelipohjaista superseosta, jossa on γ, Ti, Nb)]-vaiheen ikääntymisen vahvistaminen jne.

Inconelilla on yksivaiheinen rakenne, ja sillä on samanlaisia ​​ongelmia austeniittisen ruostumattoman teräksen kanssa hitsauksen aikana, kuten kuumahalkeamat, hitsaushuokoset ja hitsausliitosten rakeiden välinen korroosio.


(1) Hitsauskuumien halkeamien herkkyys

Inconel-hitsaus tuottaa joskus makrohalkeamia, mikrohalkeamia tai molempia hitsejä. Terminen halkeilu johtuu rikin, lyijyn, fosforin tai matalan sulamispisteen metallien sekoittumisesta muodostaen rakeiden välisiä ohuita kalvoja ja aiheuttaa voimakasta haurautta korkeissa lämpötiloissa. Yleensä sen aiheuttavat sulkeumat, jotka tunkeutuvat pinnasta jyvästen välistä pitkin. Lisäksi hitsauslämmön syöttö on suhteellisen suuri, mikä aiheuttaa hitsausliitoksen ylikuumenemisen ja karkeiden rakeiden muodostumisen. Jotkut matalassa lämpötilassa sulavat eutektiset kiteet ovat keskittyneet karkeiden pylväsmaisten raerajojen päälle. Niillä on alhainen lujuus ja korkea hauraus, ja ne muodostavat helposti kuumia halkeamia hitsausjännityksen vaikutuksesta. Kun kaari on kiinni, kaarikraatteri ei täyty, virran vaimenemisaika on lyhyt, kaaressa kerrostuneen metallin määrä on pieni ja kuoppa ilmestyy, sen lujuus on heikko ja on helppo tuottaa mikrohalkeamia kaaressa vaihemuutosjännityksen ja rajoitusjännityksen vaikutuksesta.


(2) Organisaatiosta on helppo olla karkea

Lämmön vaikutuksesta hitsauksen aikana hitsisauma ja perusmetalli ovat alttiita ylikuumenemiselle, mikä johtaa karkeisiin kiderakoihin ja alentaa liitoksen mekaanisia ominaisuuksia ja korroosionkestävyyttä.


(3) Nestemäisellä metallilla on huono juoksevuus, sitä ei ole helppo kostuttaa ja levittää, ja se on altis viille, kuten alileikkaukselle ja sulautumattomuudelle

 Vaikka hitsausvirtaa lisättäisiin, nestemäisen hitsimetallin juoksevuutta ei voida parantaa, mutta se tuo mukanaan sivuvaikutuksia. Liiallinen hitsausvirta ei ainoastaan ​​ylikuumenna hitsausallasta ja lisää lämpöhalkeilun todennäköisyyttä, vaan myös tekee hitsausmetallin hapettimen liiallisesta. Haihtuminen lisää huokoisuutta.


(4) Herkkyys stomatalle

Inconel, erityisesti teollinen puhdas nikkeli, jne., pienen nestefaasivälin ja huonon juoksevuuden ansiosta on helppo muodostaa huokosia, kun hitsaus jäähtyy nopeasti. Happi, vety, typpi, hiilidioksidi ja hiilimonoksidikaasu liukenevat hyvin sulaan nestemäiseen Inconeliin, mutta niiden liukoisuus kiinteässä tilassa on heikentynyt huomattavasti. Kun nikkelipohjainen seoshitsaus muuttuu korkeasta lämpötilasta kylmäksi, kaasu on kerrostuneessa metallissa. Myös pyruvaatin liukoisuus laskee vastaavasti. Heikosti juoksevassa nestemäisessä nikkelissä vapautunut kaasu ei voi vuotaa kokonaan yli ennen Inconel-seoshitsaussauman jähmettymistä huokosten muodostamiseksi.


(5) Hitsausmetallin tunkeutumissyvyys

Joidenkin Inconel-hitsausmetallien tunkeutumissyvyys on vain puolet tavallisesta hiiliteräksestä.


(6) Korroosiota hitsausalueella

Kun Ni-Mo-seos kulkee herkistymislämpötilavyöhykkeen (1200℃-1300℃ ja 600℃~900℃) läpi, molybdeenipitoiset faasit saostuvat pitkin raerajaa, mikä johtaa Mo-vajautuneisiin vyöhykkeisiin ja rakeiden väliseen korroosioon.