+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

Superruostumattomalla teräksellä on tärkeä rooli suolanpoistoteollisuudessa

AIKA: 2021-03-31 HITS: 12

Super ruostumaton teräs Lähi-idän laajamittainen suolanpoistoteollisuus suosii sen korroosionkestävyyden ja superlämmönjohtavuuden vuoksi. Äärimmäisen kuivassa Lähi-idässä makeasta vedestä on pulaa, mutta väestö jatkaa kasvuaan, ja juomavesi on edelleen erittäin arvokas hyödyke.

Alue on vuosikymmenten ajan tukeutunut suolanpoistoprosesseihin, jotka tarjoavat arvokasta makeaa vettä alueen asukkaille.

11-1

Suolanpoistoteollisuus on maailmanlaajuinen teollisuus. Maailmassa on tällä hetkellä yli 17,000 174 kaupallista suolanpoistolaitosta, jotka tarjoavat käyttökelpoista vettä XNUMX maahan. Suolanpoistolaitokset poistavat suolaa ja kivennäisaineita merivedestä, mikä tekee siitä sopivamman ihmisravinnoksi ja maatalouden kasteluun.

Lähi-idän suolanpoistokapasiteetti on yli 60 % maailman kokonaiskapasiteetista. Saudi-Arabia on alueen suurin suolattoman meriveden tuottaja. Korroosionkestävyyden vuoksi superruostumattomasta teräksestä on tullut suosituin laitteistomateriaali tislaus- ja käänteisosmoosisuolanpoistolaitoksissa.


Suolanpoistoprosessi

Nykyaikaiset suolanpoistolaitokset käyttävät yleensä kahta prosessia: tislausprosessia tai käänteisosmoosiprosessia, ja teräs on näiden kahden prosessin ydinmateriaali.

Kun putkilinjan kuljettama merivesi on käsitelty jollakin prosesseista, se jaetaan käsiteltyyn veteen ja väkevöityyn suolaliuokseen, ja tiivistetyn suolaveden suolapitoisuus on korkeampi kuin alkuperäisen meriveden.

Tislausprosessi simuloi veden kiertoprosessia, jossa lämpöä käytetään meriveden haihduttamiseen ja kondensoimiseen meriveden puhdistamiseksi.

Käänteisosmoosisuolanpoistolaitoksessa käytetään korkeapaineista vesipumppua, joka saa meriveden kulkemaan kalvon läpi, jolloin vesi pääsee kulkemaan läpi, samalla kun se estää suolan ja muiden kiinteiden kivennäisaineiden.

Superruostumattomasta teräksestä on tullut korroosionkestävyyden vuoksi näiden kahden suolanpoistolaitoksen materiaali. Superruostumaton teräs on kestävää ja sen huoltotarve on vähäinen. Se on välttämätön osa suolanpoistoteollisuuden menestystä.


Superruostumattoman teräksen korroosionkestävyys

Tislaus- ja suolanpoistolaitokset käyttävät yleensä molybdeenipitoisia duplex-superruostumattomia teräksiä, kuten superruostumattomia 2205- ja 2304-teräksiä, joilla on erinomainen korroosionkestävyys.

Duplex-superruostumattomalla teräksellä on myös korkea mekaaninen lujuus, mikä tarkoittaa, että sitä käytetään vähemmän laitteiston rakentamisessa ja näin ollen suolanpoistolaitoksen höyrystimen kokonaispainoa voidaan vähentää 30 %, mikä parantaa taloudellista tehokkuutta.

Käänteisosmoosisuolanpoistolaitoksessa 6 % molybdeenia sisältävän superruostumattoman teräksen ja superduplex superruostumattoman teräksen käyttö (esimerkiksi Ashkelonin suolanpoistolaitoksessa Israelissa käytetty superruostumaton teräs 2507) voi myös tehokkaasti estää korroosiota.

Vaikka suolanpoistotekniikka kehittyy edelleen, superruostumaton teräs on edelleen yleinen materiaali, jolla on luotettavuus ja korroosionkestävyys suolanpoistoteollisuudessa.


Uusia vihreitä ratkaisuja

Energiaintensiivisenä teollisuudenalana suolanpoistolla on valtava hiilijalanjälki, ja nykyiset innovatiiviset uudet suolanpoistoteknologiat auttavat teollisuus muuttumaan vihreämmiksi.

Tammikuussa 2020 Saudi-Arabian hallitus tilasi brittiläisen Solar Water -yhtiön rakentamaan maan ensimmäisen kupolityyppisen aurinkosuolanpoistolaitoksen uuteen "NEOM"-kaupunkiin luoteeseen.

Solar Waterin kupuaurinkokonseptin mukaan merivesi virtaa teräksestä ja lasista rakennettuun hydrologiseen kupoliin ja auringon säteily keskitetään teräsrunkolasirakenteeseen parabolisten peilien avulla.

Tämä innovatiivinen tekniikka voi muodostaa "jatkuvan vesikierron" kupolin sisällä. Teräksen korroosionkestävyys ja superlämmönjohtavuus ovat avain tämän projektin menestykseen.

Uusiutuvan energian ratkaisujen myötä teräksellä on kestävä, luotettava ja erittäin kierrätettävä materiaali jatkossakin tärkeä rooli suolanpoistossa.