+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

Asiaankuuluvat käytännöt ja superseosten luokittelu Kiinan superseosteollisuudessa

AIKA: 2021-08-09 HITS: 35

Supersekoitus viittaa rautaan, nikkeliin ja kobolttiin perustuvaan metallimateriaaliin, joka voi toimia pitkään korkeassa yli 600 ℃ lämpötilassa ja tietyssä jännityksessä. Superseoksella on korkea korkeiden lämpötilojen lujuus, hyvä hapettumisen ja korroosionkestävyys, hyvä väsymiskyky, murtolujuus ja muut kattavat ominaisuudet. Superseosten suurin ominaisuus ei ole se, että niiden absoluuttinen sulamispiste on erittäin korkea, vaan että niillä on silti hyvät ominaisuudet korkeissa lämpötiloissa.

Vuonna 2012 julkaistussa "Uuden materiaaliteollisuuden kahdennentoista viiden vuoden kehityssuunnitelmassa" korkealuokkaiset metallirakennemateriaalit, mukaan lukien superseokset, listattiin yhdeksi uuden materiaaliteollisuuden kuudesta keskeisestä kehitysalueesta.

18-1

Superseosteollisuutta koskevat asiaankuuluvat käytännöt
aika
tiedoston nimi
pitoisuus
2012.1
"Uuden materiaaliteollisuuden kahdestoista viisivuotissuunnitelma"
Suurten laitteiden tärkeimmät tukimetallirakennemateriaalit mainitaan kaasuturbiinien superseosterät ja ilmailualan superseokset.
2015.5
"Made in China 2025"
Kymmenen pääalan joukossa ilmailu-, sähkö- ja muut alat sisältävät korkean lämpötilan metalliseoksia
2016.10
"Teollisen teknologian innovaatiokyvyn kehittämissuunnitelma (2016-2020)"
Nopeuta keskeisten strategisten materiaalien, kuten superseosten, kehitystä
2016.12
"13. viisivuotissuunnitelma kansallisten strategisten nousevien toimialojen kehittämiseksi"
Rakenna lisäaineiden valmistusteollisuuden ketju ja murtaudu läpi lisäainevalmistukseen erikoismateriaalit, kuten korkean lämpötilan metalliseokset
2016.12
"Uuden materiaaliteollisuuden kehittämisopas"
Uudessa materiaalivarmuuden tason parantamisprojektissa ilmailulaitteiden materiaalit ja voimalaitemateriaalit mainitsivat superseosteräteknologian tutkimuksen ja kehityksen, ja johtavassa uusien materiaalien pilottiprojektissa lisäaineiden valmistusmateriaalit mainitsivat läpimurrot superseosmetallijauheissa ja avainkehityksen. uusia materiaalisovelluksia, kuten superseoksia. Esittele ja muotoile standardit korkean lämpötilan metalliseoksille, nikkelille, alumiinille, magnesiumille ja muille metalleille ja seosjauheille
2017.4
"Materiaalialan tieteellisen ja teknologisen innovaation erityissuunnitelma 13. viisivuotissuunnitelmassa" 
Kehitän tarmokkaasti superseoksia vastaamaan maani suurprojektien ja maanpuolustusrakentamisen materiaalitarpeisiin
2017.11
"Kolmivuotinen toimintasuunnitelma tuotannon ydinkilpailukyvyn parantamiseksi (2018-2020)"
Nopeuta edistyneiden metallien ja ei-metallisten avainmateriaalien teollistamista ja keskity superseosmateriaalien kehittämiseen moottoreille
2017.12
"Lisäainevalmistusteollisuuden kehittämistoimintasuunnitelma (2017-2020)"
Kehitä korkealaatuisia titaaniseoksia, superseoksia, alumiiniseoksia ja muita metallijauheita, joilla on alhainen onttojauhenopeus, säännöllinen hiukkasmuoto, tasainen hiukkaskoko ja alhainen epäpuhtauselementtipitoisuus.
2018.3
"Uusi materiaalistandardi pilottitoimintasuunnitelma
(2018-2020)"
Uusien materiaalien kehittämisen pilottistandardi keskittyy korkean lämpötilan metalliseoksiin ja toteuttaa korkean lämpötilan metalliseosten kotimaisen tarjonnan
2018.5
"2018 Industrial Transformation and Upgrading Fund Work Guide"
Tärkeimmät perusmateriaalit keskittyvät tukemaan superseosmateriaaleja ilmailu- ja avaruusalan standardiosissa
2019.11
"Teollisuuden rakennesäätöjen ohjeluettelo (2019-painos)"
Rauta ja teräs tukevat korkean lämpötilan metalliseoksia, koneet tukevat kaasuturbiinien korkean lämpötilan komponentteja (roottorirungon taotut raskaat yli 300 MW:n kaasuturbiinit, suuret korkean lämpötilan kevytmetallivanteet, sylinterilohkot, siivet jne.) ja ohjausta järjestelmät

Tietolähde: julkisen tiedon kokoaminen

Korkean lämpötilan ympäristössä materiaali kiihdyttää hajoamista, ja organisaatio on altis epävakaudelle, muodonmuutoksille ja halkeamien kasvulle lämpötilan ja jännityksen vaikutuksesta, materiaalin pinnan hapettumisesta ja korroosiosta käytön aikana sekä korkean lämpötilan kestävyydelle ja korkean lämpötilan metalliseoksen kestävyys Korroosio ja muut ominaisuudet riippuvat pääasiassa sen kemiallisesta koostumuksesta ja organisaatiorakenteesta.

Matriisielementtien mukaan superseokset voidaan jakaa rautapohjaisiin superseoksiin (osuus 14.3 %), nikkelipohjaisiin superseoksiin (osuus 80 %) ja kobolttipohjaisiin superseoksiin (osuus 5.7 %)


Superseosten luokitus
Luokittelustandardi
tyyppi
Materiaalin ominaisuudet
Peruselementti
Rautapohjainen superseos
Lämmönkestävä seosteräs, joka tunnetaan myös nimellä lämmönkestävä seosteräs, voidaan jakaa martensiittiin, austeniittiin, perliittiin ja ferriittiseen lämmönkestävään teräkseen sen normalisointivaatimusten mukaisesti. Käyttölämpötila on alhainen (600-850 ℃), ja sitä käytetään yleensä osissa, joissa moottorin käyttölämpötila on alhainen, kuten turbiinilevyt, kotelot ja akselit.
Nikkelipohjainen superseos
Korkeinta käyttölämpötilaa (noin 1000°C) käytetään laajalti lentokonesuihkumoottoreiden ja erilaisten teollisuuskaasuturbiinien kuumimpien osien valmistuksessa, kuten turbiinien työsiipien, ohjaussiipien, turbiinien jne.
Kobolttipohjainen superseos
Käyttölämpötila on noin 950 ℃, hyvä valuttavuus ja hitsattavuus. Sitä käytetään pääasiassa ohjaussiiven materiaalina. Seos on kallista, koska kobolttivaroja on vähemmän.
Valmistusprosessi
Epämuodostunut superseos
Suurin määrä tarvitaan valmistamaan ensin korkean lämpötilan metalliseos ja sitten prosessoimaan se materiaaliksi kylmällä ja kuumalla muodonmuutosmenetelmillä, kuten takomalla, valssaamalla ja suulakepuristamalla. Seostusaste ja lujuus korkeissa lämpötiloissa ovat alhaisia.
Superseoksen valu
Mitä korkeampi käyttölämpötila ja lujuus on, sitä korkeampi seostusaste on. Tässä tilanteessa perinteinen kuumamuovaus on vaikeampaa ja jotkin osat ovat rakenteeltaan monimutkaisia, ja osien valmistamiseksi tarvitaan tarkkuusvaluprosesseja.
Jauhemetallurginen superseos
Nestemäisen metallin sumutuksen tai korkean energian kuulajyrsintäjauheen avulla kiderakeet ovat hienoja, koostumus ja rakenne ovat tasaisia ​​ja kuumatyöstettävyys paranee merkittävästi. Valtavat superseokset, joita on vaikea muotoilla, voidaan muuttaa muotoutuneiksi superseoksiksi parantamalla niiden termoplastisuutta jauhemenetelmällä.
Intermetallinen superseos
Ti-Al-metalliyhdisteellä on alhainen tiheys, ominaislujuus, korkea ominaisjäykkyys ja erinomainen suorituskyky korkeissa lämpötiloissa. Se on ihanteellisin uusi korkean lämpötilan rakennemateriaali ilmailu-avaruuslentojen shakkiin.
Vahvistava menetelmä
Kiinteällä liuoksella vahvistettu superseos
Sillä on erinomainen hapettumisenkestävyys, hyvä plastisuus ja muovattavuus sekä tietty korkeiden lämpötilojen lujuus. Sitä käytetään pääasiassa osissa, joissa ympäristön lämpötila on korkeampi mutta rasitus pienempi, kuten palokammioissa ja liekkiputkissa.
Ikääntyvä vahvistettu superseos
Sillä on korkea korkeiden lämpötilojen lujuus ja virumislujuus sekä hyvä yleinen suorituskyky. Sitä käytetään pääasiassa osiin, joissa on suuri kuormitus, korkea ympäristön lämpötila ja keskilämpötila, kuten turbiinien siivet ja turbiinilevyt.
Oksididispersiolla vahvistettu superseos
Oksidihiukkaset ovat dispergoituneet seokseen, jolla on korkea lämpöstabiilisuus ja joka voi säilyttää korkean lujuuden yli 1000 ℃
Raerajalla vahvistettu superseos
Hivenaineiden, kuten boorin, ceriumin, zirkoniumin ja magnesiumin lisääminen seokseen parantaa raeraajan tilaa ja parantaa lejeeringin virumisenkestävyyttä.

Tietolähde: julkisen tiedon kokoaminen