+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

Onko 2.4611-nikkeli-kromi-molybdeeniseos helppo käsitellä?

AIKA: 2021-07-31 HITS: 22

2.4611 korkean lämpötilan seos on korkean lämpötilan metalliseos 760℃800MPa korkean lämpötilan materiaalista. Valtava korkean lämpötilan metalliseos viittaa korkean lämpötilan metalliseokseen, joka voidaan muodostaa tai voidaan muodostaa vain valumenetelmillä. Sen pääominaisuudet ovat:

1. Sillä on laajempi koostumus. Koska sen muodonmuutoskäsittelyn suorituskykyä ei tarvitse ottaa huomioon, seoksen suunnittelussa voidaan keskittyä sen käyttösuorituskyvyn optimointiin. Esimerkiksi nikkelipohjaisissa superseoksissa γ'-pitoisuus voidaan säätää 60 %:iin tai korkeammaksi koostumusta säätämällä, jotta seos voi silti säilyttää erinomaisen suorituskyvyn jopa 85 %:n lämpötilassa sulamispisteen lämpötilasta. metalliseos.

2. Sillä on laajempi sovellusalue. Valumenetelmän erityiseduista johtuen on mahdollista suunnitella ja valmistaa lähes nettomuotoisia tai marginaalittomia korkean lämpötilan metalliseosvaluja, joilla on mielivaltaisen monimutkaiset rakenteet ja muodot osien käyttötarpeiden mukaan.

Valumetalliseoksen käyttölämpötilan mukaan se voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

Tyyppi 1: Tasapainoiset kidevalusuperseokset, joita käytetään -253 ~ 650 ℃ lämpötilassa. Näillä seoksilla on hyvät kokonaisvaltaiset ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella, ja ne voivat säilyttää lujuuden ja plastisuuden alhaisissa lämpötiloissa putoamatta. Esimerkiksi, Monel K500 metalliseos, jota käytetään ilmailu- ja ilmailumoottoreissa, sen vetolujuus on 1000 MPa, myötöraja 850 MPa ja vetolujuus 15 % 650 °C:ssa; sen kestoikä rasituksessa 650 °C:ssa ja 620 MPa:ssa on 200 tuntia. Sitä on käytetty lentokonemoottoreiden diffuusorikoteloiden ja lentokonemoottorien pumppujen monimutkaisten rakenneosien valmistuksessa.

Tyyppi 2: Tasapainoiset kidevalusuperseokset, joita käytetään lämpötilassa 650–950 ℃. Näillä seoksilla on paremmat mekaaniset ominaisuudet ja lämpökorroosionkestävyys korkeissa lämpötiloissa. Esimerkiksi K419-seos, 950 °C:ssa, vetolujuus on suurempi kuin 700 MPa ja vetolujuus on suurempi kuin 6 %; 950 °C:ssa kestävyysraja 200 tunnille on suurempi kuin 230 MPa. Tämän tyyppinen metalliseos soveltuu käytettäväksi ilmamoottorien turbiinien siipinä, ohjaussiipinä ja valuturbiineina.

Tyyppi 3: Suuntakiintetyillä pylväskiteillä ja yksikidesuperseoksilla, joita käytetään 950–1100 ℃:ssa, on erinomainen kokonaisvaltainen suorituskyky ja lämpökorroosionkestävyys tällä lämpötila-alueella. Esimerkiksi DD402-yksikidelejeeringin kestoikä on yli 100 tuntia 1100 °C:n ja 130 MPa:n jännityksessä. Tämä on kotitalouslämpöistä turbiinin lapojen materiaalia, joka soveltuu uuden tehokkaan moottorin ensimmäisen vaiheen turbiinin siipien valmistukseen.

Tarkkuusvalutekniikan jatkuvan parantamisen myötä syntyy myös uusia erikoisprosesseja. Hienoraevalutekniikka, suuntautuva jähmettymistekniikka, monimutkaisten ohutseinäisten rakenneosien CA-tekniikka jne. ovat parantaneet huomattavasti korkean lämpötilan metalliseosten valun tasoa, ja käyttöalue on kasvanut edelleen.