+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

Ohjeet taotujen hammaspyörien sammutusvääristymien hallintaan

AIKA: 2021-08-10 HITS: 67

19-1


Sammutustaotut vaihteeton tärkein linkki, joka aiheuttaa vääristymiä. Perusmenetelmä vaimennusvääristymän hallitsemiseksi on jäähdyttää kaikki vaihteiston osat mahdollisimman tasaisesti. Lisäksi on joitain huomionarvoisia ongelmia:

1. Itse teräksen karkenevuuden vaikutus vääristymiseen.

Mitä korkeampi teräksen karkenevuus on, sitä suurempi tilavuus on mukana rakenteen muuttamisessa. Kun työkappale on täysin karkaistu ja kokonaisuus on martensiittia, tilavuusero ennen karkaisua ja sen jälkeen saavuttaa maksiminsa ja 1 % hiilipitoisen teräksen tilavuuden muutos on noin 1 %; jos vain puolet kovettuneesta eli puolet tilavuudesta karkaistaan ​​martensiitiksi, tilavuusero ennen ja jälkeen karkaisun on kaksi kertaa pienempi kuin entinen. Siksi mitä pienempi karkaisu on, sitä pienempi on sammutusvääristymä. Päinvastoin, taotun vaihteen sammutusvääristymä on suurempi.

Vääristymisongelman ratkaisemiseksi monissa taotuissa hammaspyörissä käytetään usein menetelmää ytimen kovuuden vähentämiseksi. Hammaspyörän lujuus huomioon ottaen hylsyn kovuus ei kuitenkaan voi olla liian alhainen, koska tärkeä syy useiden vaihteiden väsymisvaurioon on hylsyn kovuuden poikkeama. Siksi tästä on tullut suuri ristiriita vaihdetuotannossa. Hammaspyörän lujuuden ja lämpökäsittelyn vääristymän välisen ristiriidan ratkaisemiseksi vaihteiston sydämen kovuusvaatimuksista teräksen karkenevuutta on rajoitettava kohtuullisesti.

Kokeet osoittavat, että niin kauan kuin teräksen karkaistuvuus (tai ytimen kovuus) on samanlainen, myös vääntymä on samanlainen, mikä luo suotuisat olosuhteet vääristymän hallintaan. Vaihteiston vaimennusvääristymän kannalta teräksen karkaistuvuustaso on tärkeä, mutta tärkeämpää on teräksen karkenevuuden kaistanleveys, eli karkaisun vaihteluaste. Juuri siksi, että teräksen karkaisulla on suuri merkitys hammaspyörien vaimennussärön kannalta, kaikki maat ovat sisällyttäneet karkaisun terässtandardeihin. Viime vuosina karkaistavien nauhojen leveyttä on edelleen kavennettu. Esimerkiksi saksalaisissa "hiiletettyjen ja karkaistujen terästen toimitusehdot" määräsivät äskettäin kapeat karkaistuvat teräkset, ja kaistanleveys on pienennetty tavallisten karkaistujen terästen 8 HRC:stä 5 HRC:hen. Maamme vuonna 2004 julkaisema uusi standardi pienensi myös karkaistuvan nauhan leveyttä alkuperäiseen standardiin verrattuna.

2. Pakkosammutus.

Monet kotimaiset taotut vaihdevalmistajat kannattavat konseptissa vapaata sammuttamista prosessin yksinkertaistamiseksi, toiminnan helpottamiseksi ja kustannusten alentamiseksi. Myös painesammutustekniikan ja -laitteiden kehitys on vaikuttanut suuresti. Valitettavasti erikoisrakenteiden, kuten kartiohammaspyörien, hammaspyörien vääntymistä on vaikea hallita vapaasammutuksen avulla. Vuosikymmenten ajan kartiohammaspyörien vääristymät ovat vaivanneet maani taontahammaspyöräteollisuutta. Itse asiassa lämpökäsittelytuotannossa työkappaleiden, kuten pienten kierreporien ja hoikkien tankojen taivutusvääristymiä varten kaikki tietävät paineoikaisun käytön vakaan massatuotannon saavuttamiseksi; sekä ohutseinäisten ja suuriseinäisten hammaspyörien valmistukseen taotuissa hammaspyörissä. Osien, kuten levyn kartiohammaspyörät ja automaattisen synkronointivaihdeholkit, puristussammutuksen käyttö voi myös eliminoida tai vähentää tuotantoprosessissa ja lämpökäsittelyprosessissa voimakkaan paineen alaisena esiintyvien erilaisten mahdollisten vääristymien vaikutusta. Ilmaisesta sammutuksesta maksettu hinta on paljon alhaisempi. Siksi pakotetun karkaisun tulisi olla tärkeä ja välttämätön prosessi.

Viime aikoina ulkomailla on kehitetty muovattua induktiokarkaisuprosessia erikoishammaspyörien, erityisesti kartiohammaspyörien ja tahdistusvaihdeholkkien karkaisuun, ja se on saavuttanut merkittäviä tuloksia. Tässä uudessa prosessissa yhdistyvät induktiokarkaisun ja puristuskarkaisun edut, mikä voi merkittävästi vähentää vääristymiä ja vähentää tai poistaa myöhempiä prosesseja. Lisäksi, koska induktiokarkaisu sammutetaan vesipohjaisella jäähdytysnesteellä, lämpökäsittelyn jälkeen vaihdetta ei tarvitse puhdistaa. Samanaikaisesti sisäänrakennettua kelaa ei voida käyttää vain lämmitykseen ja sammuttamiseen, vaan myös osien lämmittämiseen ja karkaisuun ilman lisälaitteita, joten tuotantokustannukset pienenevät huomattavasti.

Qingtuo tarjota nikkelilejeerinkiä ja erikoisseoksia korkean tarkkuuden takoja, 10 parasta ilmailu- ja avaruustakomoitteisiin erikoistunutta valmistusta Kiinassa.

Meidän edut:
● 25 vuoden kokemus korkean lämpötilan metalliseosten valmistajasta.

● Ammattitaitoinen tekninen tiimi.

● 8 tonnia VIM +X tonnia VAR.

● 10 parasta ilmailu- ja avaruustakomoiden valmistajaa.

● Rolls-Roycen taotut moottorikomponentit.