+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>teollisuus Uutiset

9 Ohjeita nikkeliseosten hitsaamiseen Hastelloy C-276

AIKA: 2020-06-08 HITS: 28

Hastelloy C-276, UNS N10276, tai lyhennettynä C276, on yleisin nikkelipohjainen korroosionkestävä metalliseos, joka sopii useille kemianteollisuudille, jotka sisältävät hapettavia ja pelkistäviä aineita. Korkea molybdeeni- ja kromipitoisuus tekee seoksesta kestävän klooria Ionikorroosiota vastaan, volframielementti parantaa entisestään korroosionkestävyyttä.

Hastelloy C-276 on yksi ainoista materiaaleista, jotka kestävät märän kloorikaasun, hypokloriitin ja klooridioksidiliuosten aiheuttamaa korroosiota. Sillä on merkittäviä vaikutuksia korkean pitoisuuden kloridisuolaliuoksiin, kuten rautakloridiin ja kuparikloridiin. Korroosionkestävyys.

Hastelloy C-276:ssa on yhdeksän tärkeää varotointa hitsauksessa, "Yhteenveto on seuraava:

1. Puhdistus ennen hitsausta
Hastelloyn pintaan tarttuvan lian ja oksidien vuoksi hitsausalue on puhdistettava ennen hitsausta. Puhdistusmenetelmänä voi olla mekaaninen puhdistus, eli hitsauskohta kiillotetaan kulmahiomakoneella, kunnes metallikiilto paljastuu. Puhdistusleveyden tulee olla yli 100 mm, jotta voidaan varmistaa, että epäpuhtaudet eivät pääse hitsausalueelle.
2. Hitsausmenetelmä
Hitsaus suoritetaan yleensä DC-suoraliitäntämenetelmällä. Kun DC-suora liitäntä, volframitason lämpötila on alhainen, sallittu virta on suuri, volframitason häviö on pieni, volframitason pää on kiillotettu 30 °:ssa ja pää on hieman kiillotettu tasosta.
3. Kaasusuojaus
Hastelloy C-276:n on ryhdyttävä toimenpiteisiin minimoidakseen hitsin korroosionkestävyyden ja lämmön vaikutuksen aiheuttavan alueen, kuten suojakaasuhitsaus (GTAW), metallielektrodilla suojattu kaasuhitsaus (GMAW), upokaarihitsaus tai jokin muu hitsausmenetelmä, joka minimoi hitsien ja lämpövaikutusten alueiden korroosionkestävyys.
4-1Harkitse argonkaasun ilmeistä suojaavaa vaikutusta: hyvä suojaus, keskittynyt lämpö, ​​hyvä hitsin laatu, pieni lämmön vaikutusalue, pieni hitsauksen muodonmuutos, jotta hitsin ja lämmön vaikutusalueen korroosionkestävyys pienenee minimiin.

4. Hitsausura
Hitsausurat käsitellään mieluiten mekaanisesti, mieluiten kylmäprosessoinnilla, jotta varmistetaan, että työstettävän pinnan muoto, koko ja karheus täyttävät veto- tai hitsausprosessimääräysten vaatimukset. Uran työstäminen ennen hitsausta aiheuttaa työkarkaisua, joten koneistettu ura on hiottava ennen hitsausta. Hitsausurissa ei saa olla vikoja, kuten delaminaatiota, taittumista, halkeilua tai repeytymistä.

Hitsaa ura ja metallipinta 50 mm leveydellä molemmilta puolilta hapettumisvärin poistamiseksi ja puhdista oksidivapailla liuottimilla, kuten etanolilla, asetonilla tai propanolilla, poistaaksesi epäpuhtaudet, kuten rasvan, kosteuden, liitujäljet ​​jne. Joskus nukka- vapaa iho tai selluloosa sieni. "Special Steel 100 Seconds" muistuttaa, että hyödyttömiä hitsausaineita, työntekijöiden epäpuhtaissa vaatteissa ja kengissä olevia haitallisia aineita on estettävä joutumasta kosketuksiin työkappaleen kanssa työkappaleen saastumisen välttämiseksi.


5. Hitsausmateriaalien valinta
Qingtuo suosittelee: käytä ERNiCrMo-4-hitsauslankaa ja käytä ENiCrMo-4:ää elektrodina. Tällä hitsauslangalla on erinomainen korroosionkestävyys ja prosessin suorituskyky. Sen kemiallinen koostumus on samanlainen kuin perusaineen ja mangaanipitoisuus on korkeampi kuin perusmateriaalissa. Se voi parantaa murtumiskestävyyttä ja hallita huokoisuutta hitsauksen aikana. Erityisen vähähiilinen hiilipitoisuus muodostaa riskin estää rakeiden välistä korroosiota.

1634621231495539.jpg

6. Esilämmitys ja välikerroslämpötila:
Huonelämpötilassa Hastelloy-hitsaus ei yleensä vaadi esilämmitystä. Ainoastaan ​​ilman lämpötilan ollessa alle nolla astetta tai kun kosteutta kerääntyy, on perusmateriaalia lämmitettävä, mutta lämmityslämpötilan tulee olla vain 30-40 ℃.

Hitsausprosessin aikana hitsausmetalli muodostaa Fe-Cr metalliyhdistettä korkeassa lämpötilassa (375-875°C) pitkäksi aikaa, eli σ-vaiheessa, σ-faasin suorituskyky on erittäin kovaa ja hauras. , ja se jakautuu viljarajalle. Aiheuttaa hitsimetallin iskunkestävyyden heikkenemistä ja haurautta.
Monikerroshitsausta käytettäessä kerrosten välisen lämpötilan tulee olla alle 90 ℃, tarkoituksena on estää 375-875 ℃ liian pitkä, aiheuttaen sigmafaasihaurautta.

7. Varotoimet hitsauksen aikana
Hitsauksen lämmöntuoton vähentämiseksi yritä valita pieni hitsausvirta ja käyttää hitsaukseen nopeaa hitsausmenetelmää. Lisäksi, koska Hastelloy on taipuvainen halkeilemaan kaaren pääteasennossa, kaarikuoppa on täytettävä, kun kaari on suljettu. Ennen kaarihitsausta edellinen kaarikuoppa on kiillotettava ja puhdistettava pehmeällä harjalla ennen jatkamista. Seuraava hitsaus. Nämä kaksi hoitoa voivat estää kuumien halkeamien esiintymisen.

Hitsatut liitokset ovat alttiita rakeiden väliselle korroosiolle. Sisältää hitsin rakeiden välisen korroosion, "veitsisyövytyksen" ylikuumennetulla alueella lähellä sulatuslinjaa ja rakeiden välistä korroosiota herkistyslämpötilassa lämmön vaikutuksen alaisen vyöhykkeen alueella.

8. Hitsauksen jälkeinen lämpökäsittely:
Kuitenkin erittäin ankarissa ympäristöissä C-276-materiaalit ja hitsatut osat tulee käsitellä liuoslämpökäsittelyllä parhaan korroosionkestävyyden saavuttamiseksi.
Hastelloy C-276 metalliseosmateriaaliliuos lämpökäsittely, "erityinen teräs 100 sekuntia" katsotaan sisältävän kaksi prosessia: (1) kuumennus 1040 ℃ ~ 1150 ℃; (2) nopea jäähdytys mustaan ​​tilaan (400 ℃ kahdessa minuutissa vasemmalle ja oikealle), tällä tavalla käsitellyllä materiaalilla on hyvä korroosionkestävyys. Siksi Hastelloy C-276 -lejeeringin jännitystä lieventävä lämpökäsittely on tehotonta. Ennen lämpökäsittelyä lejeeringin pinnalla olevat öljytahrat tulee puhdistaa liasta, joka saattaa synnyttää hiiltä lämpökäsittelyn aikana.

Hastelloy C-276 metalliseospinta tuottaa oksideja hitsauksen tai lämpökäsittelyn aikana, mikä vähentää Cr-pitoisuutta seoksessa ja vaikuttaa korroosionkestävyyteen, joten se on puhdistettava. Voit käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettua teräsharjaa tai hiomalaikkaa, upottaa sitten typpihapon ja fluorivetyhapon seokseen sopivassa suhteessa suolakurkkua ja lopuksi huuhdella puhtaalla vedellä.

9. Hitsaustyökaluja koskevat varotoimet:
Käsittelytyökalujen tulee olla erityisiä nikkeliseosten puhdistustyökaluja. Nämä työkalut tulee säilyttää erillään ja merkitä selvästi, jotta ne eivät sekoitu muihin työkaluihin.

On huolehdittava siitä, että työkappale ei joudu kosketuksiin matalassa lämpötilassa sulavien metallien kanssa, jotta estetään epävakaiden metallien haurauden muodostuminen hiilen tai rikin lisääntymisen vuoksi. Lämpötilan mittausliidun, musteen ja voiteen käyttöä tulee myös rajoittaa valmistusprosessin aikana.

Työkappaleen hiomiseen käytettävän hiomalaikan tulee olla rauta-ioniton, eikä liima saa olla orgaanista hartsia.

Laitteen kohdistaminen paineen alaisena ennen hitsausta on suoritettava samalla prosessilla kuin pätevä muotohitsaus, ja asemointihitsaussauma tulee sulattaa lopuksi pysyväksi hitsaussaumaksi. Hitsattuja osia ei saa pakottaa kokoamaan hitsattujen osien paikallisen kovettumisen aiheuttamiseksi.