+ 8617773160488

EN
kaikki kategoriat

yhtiön uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu>Uutta>yhtiön uutiset

Qingtuo kuvaa lyhyesti superseoksen kehityksen historiaa

AIKA: 2021-08-18 HITS: 68

20-1

Supersekoituson yksi materiaaleista, joita on käytetty laajasti eri teollisuudenaloilla maassamme viime vuosina, mutta sen kehityshistoria on tosiasiallisesti tuotu maahan ulkomaisen teräksenvalmistustekniikan avulla. Qingtuo esittelee lyhyesti superseoksen kehityshistorian.

Superseosten kehitysprosessi

1930-luvun lopulta lähtien Iso-Britannia, Saksa, Yhdysvallat ja muut maat ovat alkaneet tutkia superseoksia. Toisen maailmansodan aikana uusien lentokonemoottoreiden tarpeiden täyttämiseksi superseosten tutkimus ja käyttö tulivat voimakkaan kehityksen aikakauteen. 1940-luvun alussa Iso-Britannia lisäsi ensin pienen määrän alumiinia ja titaania 80Ni-20Cr-seokseen muodostaakseen γ┡-faasin vahvistamista varten ja kehitti ensimmäisen nikkelipohjaisen seoksen, jolla oli korkeampi lujuus korkeassa lämpötilassa. Samaan aikaan Yhdysvallat alkoi käyttää Vitallium-kobolttipohjaista metalliseosta terien valmistukseen vastatakseen mäntäkonemoottorien turboahtimien kehittämistarpeisiin. Lisäksi Yhdysvallat on myös kehittänyt Inconel-nikkelipohjaisia ​​seoksia suihkumoottorien polttokammioiden valmistukseen. Myöhemmin metalliseoksen korkean lämpötilan lujuuden parantamiseksi metallurgit lisäsivät volframia, molybdeeniä, kobolttia ja muita alkuaineita nikkelipohjaiseen seokseen alumiinin ja titaanin pitoisuuden lisäämiseksi ja kehittivät sarjan seoksia, kuten brittiläinen "Nimonic" ja amerikkalainen "Mar-M" ja "IN" jne.; kobolttipohjaiseen seokseen lisätään nikkeliä, volframia ja muita elementtejä, jotta voidaan kehittää erilaisia ​​korkean lämpötilan metalliseoksia, kuten X-45, HA-188, FSX-414 jne. Kobolttiresurssien puutteen vuoksi kobolttipohjaisten superseosten kehitystä on rajoitettu. 1940-luvulla kehitettiin myös rautapohjaisia ​​superseoksia. 1950-luvulla ilmestyi tuotemerkkejä, kuten A-286 ja Incoloy901. Kuitenkin niiden huonon korkeiden lämpötilojen stabiiliuden vuoksi niiden kehitys on ollut hitaampaa 1960-luvulta lähtien. Neuvostoliitto alkoi valmistaa "ЭИ"-merkkisiä nikkelipohjaisia ​​superseoksia noin vuonna 1950, ja myöhemmin se tuotti "ЭП"-sarjan muotoutuneita superseoksia ja "ЖС"-sarjaa valettuja superseoksia. Kiina aloitti superseosten koetuotannon vuonna 1956 ja muodosti vähitellen "GH"-sarjan epämuodostuneita superseoksia ja "K"-sarjaa valettuja superseoksia. 1970-luvulla Yhdysvallat otti käyttöön myös uusia tuotantoprosesseja suunnattujen kidesiipien ja jauhemetallurgisten turbiinien kiekkojen valmistukseen, ja kehitti yksikidesiipiä ja muita korkean lämpötilan seoskomponentteja vastatakseen nousevan lämpötilan tarpeisiin lentokoneen moottoreiden turbiinien tuloaukossa. .


Keinot lisätä voimaa

Superseoksella tulee olla korkea virumislujuus ja kestävyys, hyvä lämpöväsymys ja mekaaninen väsymiskestävyys (katso väsymys), hyvä hapettumisen ja kaasun korroosionkestävyys ja vakaa organisaatio. Niistä virumisvoima ja kestävyys ovat tärkeimpiä. Tapoja parantaa superseosten lujuutta ovat:

 

Kiinteän ratkaisun vahvistus

Elementtien (kromi, volframi, molybdeeni jne.), joiden atomikoko on erilainen perusmetallista, lisääminen aiheuttaa perusmetallihilan vääristymistä, sellaisten alkuaineiden lisäystä, jotka voivat vähentää seosmatriisin pinoamisvikaenergiaa (kuten kobolttia). ) ja elementtien lisääminen, jotka voivat hidastaa matriisielementtien diffuusionopeutta Elementit (volframi, molybdeeni jne.) matriisin vahvistamiseksi.

 

Sateen vahvistuminen

Vanhenemiskäsittelyn avulla toinen faasi (γ┡, γ", karbidi jne.) saostetaan ylikyllästetystä kiinteästä liuoksesta lejeeringin vahvistamiseksi (katso seosfaasi) γ┡-faasi on sama kuin matriisi, jossa on pinta -keskitetty kuutiorakenne, hila Vakio on samanlainen kuin matriisi ja koherentti kiteen kanssa, joten γ┡-faasi voi saostua tasaisesti matriisiin hienoina hiukkasina, mikä estää dislokaatioiden liikkumisen ja tuottaa merkittävän vahvistavan vaikutuksen γ┡-faasi on A3B-tyypin metallien välinen yhdiste, ja A edustaa nikkeliä, kobolttia, B tarkoittaa alumiinia, titaania, niobiumia, tantaalia, vanadiinia ja volframia, kun taas kromi, molybdeeni ja rauta voivat olla joko A:ta tai B:tä. tyypillinen γ┡-faasi nikkelipohjaisissa metalliseoksissa on Ni3 (Al, Ti) γ┡-faasin vahvistavaa vaikutusta voidaan vahvistaa seuraavilla tavoilla: ①Kasvata γ┡-vaiheen lukumäärää ②Tee γ┡-faasista ja matriisista sopiva epäsopivuusaste vahvistuvan ef:n saamiseksi koherentin vääristymän vaikutus; ③Lisää niobiumia, tantaalia jne. Elementit lisäävät γ┡-vaiheen anti-faasialueen rajaenergiaa parantaakseen sen kykyä vastustaa dislokaatioleikkausta; ④ Koboltin, volframin, molybdeenin ja muiden alkuaineiden lisääminen γ┡-vaiheen lujuuden lisäämiseksi. γ"-faasi on vartalokeskeinen tetragonaalinen rakenne, ja sen koostumus on Ni3Nb. γ"-faasin ja matriisin välisen suuren epäsopivuusasteen vuoksi se voi aiheuttaa suuren koherentin vääristymän, jolloin seos saa korkea myötöraja. Vahvistava vaikutus kuitenkin heikkenee merkittävästi, kun lämpötila ylittää 700 ℃. Kobolttipohjaiset superseokset eivät yleensä sisällä γ┡-faasia, mutta ne vahvistetaan karbidilla.

 

Viljarajan vahvistuminen

Korkeissa lämpötiloissa lejeeringin raeraja on heikko lenkki, ja pienen boorin, zirkoniumin ja harvinaisten maametallien lisääminen voi parantaa raerajan lujuutta. Tämä johtuu siitä, että harvinaiset maametallit voivat puhdistaa raerajoja, boori- ja zirkoniumatomit voivat täyttää raeraja-alueen tyhjät paikat, vähentää raeraja-diffuusionopeutta virumisprosessin aikana, estää raerajakarbidien kertymistä ja edistää raerajajen sferoidoitumista. viljarajan vaihe. Lisäksi sopivan määrän hafniumia lisäämällä valuseokseen voidaan myös parantaa raeraajan lujuutta ja plastisuutta. Lämpökäsittelyllä voidaan myös muodostaa ketjumaisia ​​karbideja raerajoille tai aiheuttaa raerajan taipumista plastisuuden ja lujuuden parantamiseksi.

 

Oksididispersion vahvistaminen

Jauhemetallurgisen menetelmän avulla lejeeringiin lisätään dispergoituneena pieniä oksideja, jotka pysyvät stabiileina korkeissa lämpötiloissa, jolloin saadaan merkittävä lujittava vaikutus. Yleisesti lisättyjä oksideja ovat ThO2 ja Y2O3. Nämä oksidit vahvistavat metalliseosta estämällä dislokaatioiden liikkumista ja stabiloimalla dislokaatioalusrakennetta.

Qingtuo on erikoisseosten ja superseosten korkean tarkkuuden takomoiden ammattimainen valmistus ja toimittaja,25 vuoden kehityksen jälkeen Qingtuo on nyt kasvanut yli 200 työntekijäksi, joista puolet on työskennellyt korkean lämpötilan metalliseosteollisuudessa yli 10 vuotta. Lisäksi meillä on 15 tuoteasiantuntijaa ja kokenutta teknikkoa varmistamaan tuotteiden laadun. 

Qingtuolla on kansainväliset edistyneet erikoismetallurgiset ominaisuudet, mukaan lukien 6 tonnin tyhjiöinduktiouuni, 6 tonnin tyhjiökaarisulatus, 18 tonnin sähkökukan uudelleensulatus ja 18 tonnin argonsuojaus sähkökukan uudelleensulatus, 20 tonnin AOD-raffinointiuuni, 20 tonnin LF-raffinointi uuni, 20 tonnin VOD-raffinointiuuni, tuotantolinja, 25MN & 8MN taontakoneet, tyyppi 450 & 320 valssauskone, tyypin 90 oikaisukone, tyypin 40 oikaisukone 7 rullalla hyperbolinen käyrä, tyypin 40 oikaisukone 11 telalla, tyyppi 100 nylkemiskone, tyypin 40 nylkimiskone, tyypin 83 keskitön hiomakone ja tyypin 80 keskitön hiomakone.

Ja liiketoimintamme on kasvanut ja kehittynyt perinteisistä teollisuudenaloista muille uusille teknologia-aloille, kuten öljy- ja kaasuteollisuuteen, petrokemiaan, ydinvoimaan, biologiseen lääketieteeseen, sähkövoimaan, laivanrakennukseen, lento- ja ilmailuteollisuuteen. 

Olemme toimittaneet korkealaatuisia Ni-pohjaisia ​​metalliseoksia ja Co-pohjaisia ​​metalliseosmateriaaleja yli 60 maan asiakkaalle. Meillä on monia etulaatuisia metalliseoksia, kuten 245SMo, 17-4PH, 904L, S32760, Nitronic 60, Nimonic C263, Inconel 713C, Inconel 718, Inconel 601, Incoloy 901 ja Monel K500.